Kripto Para Nasıl Çekilir?

Kripto para çekmek ve yatırmak oldukça önemli bir konudur. Bu işlemi gerçekleştirirken yapacağınız en ufak hatada tüm paranızı kaybedebilirsiniz.

Cüzdan Adresleri

Kripto para piyasasında herkesin kendine özel, benzersiz cüzdan adresleri bulunur. Bitcoin için farklı, Ethereum için farklı, BNB için farklı, Ripple için farklı adresler mevcut. Bu yüzden hangi ağdan para çekicekseniz o ağdaki yatırma adresinizi seçmelisiniz.

Kripto Para Ağları

Kripto para piyasasında birçok ağ bulunuyor. Ethereum ağı, Bitcoin ağı, BNB ağı, Ripple ağı gibi. Mesela USDT transferi yapmak istiyorsanız BEP2 ağını, BEP20 ağını, ERC20 ağını, TRC20 ağını ya da Solana ağını kullanabilirsiniz.

Ancak! Bu ağların hepsinin hızı birbirinden farklıdır. Diğer yandan bu ağları kullanırken yapacağınız transferler için ödeyeceğiniz transfer ücreti de farklıdır.

BEP20 ağı birçok kişinin kullandığı, genellikle 1 USD transfer ücreti olan ve en hızlı olan ağdır. Genellikle 3 dakika için de işleminiz gerçekleşir. Mesela ERC20 ağı transfer ücreti diğer ağlara göre oldukça pahalıdır.

Her ağ için kripto para cüzdanınızın adresi değişiyor. Yani BEP20 adresiniz farklı, BEP2 adresiniz farklıdır. Hangi ağı kullanmak istiyorsanız o ağı seçmelisiniz.

Kripto Para Nasıl Çekilir?

Örneğin kripto para hesabımızdan USDT çekimi yapacağız. Öncelikle parayı yatırmak istediğimiz yerden para yatırma adresini almamız gerekir, bunun için Para yatırma ve çekme menüsünü kullanarak USDT yatırma sayfası kullanılmalıdır. USDT yatırma sayfasına geldikten sonra hangi ağda göndermek istiyorsak o ağın yatırma adresini almamız gerekiyor.

Örneğin BNB, Binance Chain’de BEP-2 token ve Binance Smart Chain’de (BSC) BEP-20 token olarak çıkarılmaktadır. Dolayısıyla, bir BEP-20 cüzdan adresine çekim yapmak istiyorsanız, BEP-20 seçeneğini tercih edin. Bu adımda ekstra dikkatli olun. Çekim işleminizi yanlış adrese veya yanlış ağa yaparsanız paranızı kaybedebilirsiniz.

NOT: Bazı ağların ağ adreslerine ek olarak MEMO denilen bir kod bulunur, bunu da kripto para gönderirken eklemeniz oldukça önemlidir. BEP2 ve XLM ağını örnek olarak gösterebiliriz.

Para yatırma adresimizi aldıktan sonra parayı göndermek istediğimiz yerden Para yatırma ve çekme menüsünü kullanarak USDT çekme sayfası kullanılmalıdır. USDT adresi alanına da parayı göndermek istediğiniz adresi doğru bir şekilde yazıp ve parayı göndermek istediğimiz ağı seçip, tutar bölümüne ne kadarlık USDT gönderileceğimiz belirlenir. Daha sonra sistem sizden şifre isteyecektir ve şifrenizi girdikten sonra işleminiz onaylanır. Son olarak kontrol amacıyla kayıtlı olan mail adresinize email onayı gelecektir Onayladıktan sonra işlemleriniz tamamlanmış olur.

Not: Para yatırma ve çekme adreslerinizin aynı ağda olmasına ve adreslerin doğruluğuna oldukça dikkat ediniz. Çekim işleminizi yanlış adrese veya yanlış ağa yaparsanız paranızı kaybedebilirsiniz.
Bu Yazıyı Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir